Meny

Enegic logo
NYHETER

Enegic finns nu till Wallbox!

Uppskattad lästid: 2 min

Enegic och Wallbox.

Glada nyheter! Enegics effektstyrning finns nu tillgänglig för Wallbox-användare!

Wallbox finns i dag i över 80 länder runtom i världen med en vision om att förändra världens energianvändning. Vi är stolta över möjligheten till detta samarbete och är glada över att genom detta kunna erbjuda optimerad elanvändning till fler.

Läs mer om Wallbox och Enegic här.

Enegic och Wallbox

Integrationen mellan Enegic och Wallbox innebär att du som är Wallbox-användare, eller funderar på att bli det, kan använda Enegics oberoende system för effektmätning och effektstyrning.

Enegic mäter fastighetens effektuttag och kommunicerar insamlade data till Wallbox. Med Enegics värdefulla information kan effektuttaget optimeras och effektkurvan jämnas ut. Genom att ha Enegic installerad i din fastighet skyddar du också huvudsäkringen från höga effektnivåer – bra för din säkring, bra för din plånbok.

Alla insamlade värden hittar du direkt i vår app.

Enegic-appen

I Enegic-appen samlas all information om din fastighets effektuttag. Du får alla data presenterad i användarvänliga grafer samt får information om din elbilsladdning i realtid.

Med Enegic-appen maximerar du din upplevelse och har möjlighet att påverka ditt effektuttag ytterligare genom att exempelvis identifiera nyckelvärden eller analysera data om din elanvändning.

Tillsammans bidrar vi till en grönare värld

Genom att använda Enegic tillsammans med Wallbox bidrar du till att jämna ut effektkurvan samtidigt som du sparar pengar. I förlängningen innebär det att du avhjälper onödig belastning på elnätet vilket ger ett stabilare elnät och hållbarare elanvändning.

Enegic och Wallbox fungerar i alla fastigheter

Enegic fungerar i alla fastigheter och med alla elmätare. Vi mäter per fas i fastigheter mellan 16A och 2,5kA. Det betyder att oavsett vilken fastighet du har din Wallbox installerad i, så kommer Enegic att fungera.

Tillsammans med Wallbox gör vi optimerad elanvändning tillgänglig för fler, hjälper dig att spara pengar – samtidigt som vi bidrar till ett grönare Europa.

Publicerad Sep 01, 2023

Uppdaterad Nov 06, 2023

Relaterade artiklar

ARTIKEL
APR 13, 2023

optiCharge lanseras till Charge Amps

Nu lanseras Enegics optiCharge till Charge Amps.

ARTIKEL
FEB 20, 2023

optiCharge lanseras till Zaptecs laddboxar

optiCharge är ett automatiserat system för elbilsladdning.

ARTIKEL
DEC 10, 2021

Max Söderberg Järfälla Energi

Järfälla Energi är en av Stockholms större installatörer

ARTIKEL
DEC 23, 2022

Enegic i dag och i framtiden - Intervju med Gustav Dafnäs

Intervju med vd Gustav Dafnäs om Enegics framtidsvision.