Meny

Perific logo
INTEGRATIONER

Dynamisk effektstyrning för Zaptecs laddboxar

Perifics produkter är fullt kompatibla med laddboxar från Zaptec. Få en högupplöst bild av din fastighets effektuttag och sänk dina elkostnader genom dynamisk effektstyrning.

Perific för Zaptecs laddboxar

Perifics lastbalansering för Zaptecs laddboxar:

Överskådlig bild

Få en överskådlig bild över din fastighets effektuttag genom Perific.

Enkel installation

Perific installeras i samband med installation av din laddare från Zaptec.

Flerpunktsmätning

Dynamisk lastbalansering designad för flerpunktsmätning, med eller utan HAN-port P1/RJ12.

Dynamisk effektstyrning för Zaptecs laddboxar

En av de största effektförbrukarna i moderna hem är i dag laddboxen till elbilen, därför har vi integrerat Perific med bland annat Zaptecs laddboxar Zaptec Go och Zaptec Pro.

Perifcis lastbalansering.

Vad är Perifics Monitor?

Perifics Monitor och One är en avancerad lösning för dynamisk lastbalansering, eller effektstyrning som det också kallas, för större effektförbrukare.

Perific rapporterar det tillgängliga effektutrymmet till din Zaptecs laddbox, vilket gör att effektkurvan jämnas ut.

Fungerar i alla fastigheter

Perifics lösning fungerar i alla typer av fastigheter – allt från små privata fastigheter på 16A till större fastigheter och fastighetsbestånd med flera huskroppar upp till 2,5kA. Dessutom är Perifics produkter specifikt utformad för att fungera oavsett om du har en ny eller gammal elmätare, vilket gör Perific unik i sitt slag.

Perific och elbilsladdning.

Få information om fastighetens effektuttag och sänk elkostnaderna

Perific läser av och rapporterar effektförbrukningen i realtid för din fastighet. För att du ska få en så komplett bild som möjligt av fastighetens effektuttag läser Perifics Monitor av effektförbrukningen per fas.

Perific är fullt integrerad med Zaptecs plattform och rapporterar alla nödvändiga värden för att Zaptec ska kunna sköta effektsyrningen mellan laddboboxen och hemmet eller i en anläggning.

Det innebär att du på ett tydligt och överskådligt sätt kan få information om samt övervaka ditt effektuttag i ditt fritidshus, villa, fastighetsbestånd eller i din bostadsrättsförening.

Genom de värden som Perific rapporterar kan effektuttaget optimeras, vilket i slutändan innebär att du kan sänka dina elkostnader.

Perific och Zaptec.

Vad innebär Perifics effektstyrning för Zaptecs laddboxar?

I praktiken innebär effektstyrningen att vi rapporterar in det momentana effektvärdet till Zaptecs laddbox som därefter gör det bästa tänkbara med det effektutrymme som vi rapporterar finns tillgängligt.

Perifics effektstyrning för Zaptecs laddboxar innebär exempelvis:

  • Du kan sänka dina elkostnader genom att undvika höga effektuttag.

  • Du maximerar din elanvändning.

  • Du skyddar din huvudsäkring genom att Perific hjälper dig att balansera ut de höga effekttoppar som annars kan lösa ut säkringen.

  • Du får en överskådlig bild av din fastighets effektuttag och över elbilsladdningen via Perifics mätning i Zaptecs app.

Styr laddningen direkt i appen

Genom att installera Perific med din laddbox från Zaptec kommer du att kunna optimera din förbrukning. Det gör du via Zaptecs app, tack vare de värden som Perific rapporterar.

Vad Perific gillar med Zaptecs laddboxar

Vad Perific gillar med Zaptecs laddboxar

Användarvänlig och bra portal för användaren

Fasväxlingsfunktionalitet på Zaptec Pro

Perific installation.

Hur installerar man Perific för effektstyrning av Zaptec laddboxar?

Perifics produkter installeras tillsammans med din laddbox. Ofta sker det i samband med själva installationen av din laddbox, men det är också möjligt att installera Perifics produkter efter att laddboxen är installerad.

Rent tekniskt häktar man på våra sensorer runt fastighetens inkommande elledningar: L1, L2 och L3. Man gör detta så nära inkommande central som möjligt. Därefter installeras Perifics effektstyrning utifrån Perifics riktlinjer och checklista. Perifics produkt One ger också möjlighet till mätning via P1/RJ12.

Installationen genomförs normalt sett av en certifierad elektriker.

Om du har fler frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support som sitter på vårt huvudkontor i Stockholm.

shape

Telefon

08-564 860 60

Ring oss
shape
shape

E-post

support@perific.com

Mejla oss
shape

Vanliga frågor om Perific för Zaptecs laddboxar

Questionmark icon

Varför ska jag välja Enegic till Zaptec laddbox?

Jag har redan en laddbox från Zaptec, kan jag installera Enegic ändå?

Fungerar Enegic i min fastighet?

Hur kommunicerar Enegic Monitor med Zaptecs laddare?