Meny

Enegic logo

Integrationer

Enegics effektstyrning är integrerad med flera av de största laddboxleverantörerna på marknaden. Bland annat samarbetar vi med Easee, Zaptec och Charge Amps.

Enegics nuvarande integrationer

Enegic är en öppen plattform. Det möjliggör för oss att integrera vår lösning för effektstyrning med potentiellt alla leverantörer av laddboxar.

Våra nuvarande integrationer är till elbilsladdare från företagen Zaptec, Charge Amps, Monta, Autel, Wallbox och Easee – och fler integrationer är på väg.

Product info

Just nu kommunicerar vi fastighetens momentana effektvärde till:

Våra integrationer och samarbeten

Att ha en öppen plattform är för oss en förutsättning för hela vår verksamhet. Genom att integrera Enegic med flera leverantörer av laddboxar till elbilsladdning kan vi leverera relevant mätning av effekt och energi till fler.

”Att Enegic är en öppen plattform är för oss en självklarhet. Effektstyrning ska vara tillgängligt för alla, det är tillsammans vi jämnar ut effektkurvan.” – Tomas Öquist, CTO & grundare Enegic

Unik lösning för varje integration

Varje integration innebär en unik lösning. Vår mest avancerade lösning är med Easee laddboxar där vi under flera år har haft ett samarbete. Tillsammans har vi utvecklat en integration som i dag innebär att du kan styra precis allt direkt från Enegic. Samtidigt blir våra övriga integrationer också mer och mer avancerade – allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som slutanvändare.

Våra nuvarande integrationer

Enegics lösning är fullt integrerad med följande leverantörer av laddboxar.

Easee

Genom att installera Enegic till din Easee laddbox kommer Enegic att bli operatör för elbilsladdningen. Det innebär att du kan styra allt direkt från Enegics app, allt från elbilsladdning till information om fastighetens effektuttag samt energiförbrukning.

Zaptec

Integrationen med Zaptec innebär att Enegic rapporterar värdena från effekt- och energimätningen direkt till laddboxen i realtid, vilken sedan gör det mesta med det tillgängliga effektutrymmet. Själva schemat sätts dock i Zaptec-appen och elbilsladdningen styrs även därifrån.

Charge Amps

Integrationen med Charge Amps innebär att Enegic rapporterar värdena från effekt- och energimätningen i realtid. På så vis kan det tillgängliga effektutrymmet optimeras, vilket innebär att du kan sänka dina elkostnader och undvika höga effekttoppar. Själva schemat sätts i Charge Amps-appen och elbilsladdningen styrs även därifrån.

Monta

Integrationen med Monta innebär att Enegic rapporterar värdena från effekt- och energimätningen i realtid för laddboxar där Monta agerar operatör. På så vis kan det tillgängliga effektutrymmet optimeras, vilket innebär att du kan sänka dina elkostnader och undvika höga effekttoppar. Själva schemat sätts dock i Monta-appen och elbilsladdningen styrs även därifrån.