Meny

Perific logo
BOSTADSRÄTTSFÖRENING

En grönare bostadsrättsförening

Var lösning fungerar i alla fastigheter - oavsett komplexitet, flera huskroppar, undercentraler, flea avsäkringsnivaer eller antal elbilsladdare.

En bättre BRF med Perific

Hus styrt av Perific

Lastbalansering

Obegränsat antal laddpunkter med integrerade elbilsladdare.

Spara pengar

Effektavtal

Ställ in en Virtuell huvudsäkring™ och sänk era elkostnader.

Telefonsupport

Personlig support är aldrig längre än ett samtal bort.

Full koll på elanvändningen

Med Perific samlar du in avancerad effektdata om fastighetens elanvändning och identifierar enkelt KPI:er för att optimera elanvändningen.

Automatisk lastbalansering till elbilen

Perific innebär automatisk effektstyrning för din fastighet. Vi kommunicerar direkt med laddboxarna i föreningen och anpassar elbilsladdningen utifrån tillgänglig effekt.

Skydda huvudsäkringen

Med Perific skyddar du fastighetens huvudsäkring och undviker att den löser ut.

Realtidsdata

All data samlas in och presenteras i realtid, så att ni får all nödvändig information direkt.

Solceller

Perific mäter solproduktion i er fastighet och presenterar all data i separata grafer, så att du har full kontroll över din fastighet.

Display för all data

Engagera föreningsmedlemmarna genom att visa all eldata i realtid i lobbyn. Jämför dagens effektuttag gentemot igår och se hur mycket el fastigheten producerar genom solcellerna.

Oberoende

Perific är oberoende, vilket innebär att fastigheten inte behöver ett specifikt elhandelsavtal för att kunna använda våra produkter.

Effektavgifter/Effekttariffer i BRF

Innan år 2027 kommer alla elnätsföretag att ha infört effektavgifter. Det innebär att din bostadsrättsförening får en högre elräkning om fastigheten använt mycket el under vissa timmar. Perific kan hjälpa dig med detta.

Marknadens bästa support

Vi finns tillgängliga över telefon för dig som slutkund och till alla våra installatörspartners.

Varför Perific till er BRF?

Med Perific får ni både en säker elbilsladdning i er bostadsrättsförening och möjligheten att spara pengar genom optimerad elanvändning.

Här är några av fördelarna med Perific:

  • Du behöver inte byta elavtal – Perific är oberoende och fungerar med alla elavtal

  • Fungerar i alla fastigheter

  • Automatisk effektstyrning

  • Avancerad effektmätning

  • Data i realtid

Perific och effektavgifter för bostadsrättsföreningar.

Effektavgift i BRF

Innan årsskiftet 2026/2027 kommer alla elnätsföretag ha infört effektavgifter på elräkningen – och i flera bostadsrättsföreningar är dessa effekttariffer redan aktuella. Eftersom effektavgifter innebär att det tillkommer en kostnad om fastigheten använder mycket el under specifika timmar kan det innebära extra höga elräkningar för större fastigheter.

För bostadsrättsföreningar finns det därför risk att effektavgifterna har stor negativ inverkan på föreningens ekonomi. Det här kommer Perific kunna hjälpa er med.

Perific har nämligen just nu utvecklat Virtuell huvudsäkring™ som kommer att hjälpa bostadsrättsföreningar undvika höga effektavgifter.

Skapa engagemang bland medlemmarna

Skapa engagemang och mervärde för alla medlemmar i bostadsrättsföreningen genom att låta dem vara en del av lösningen på problemet med effektbristen.

Genom att visa data i realtid gällande fastighetens effektuttag och effektproduktion (om ni har solcellspaneler installerade) får medlemmarna värdefull information om hur fastigheten fungerar. Det ger dem också möjlighet att själva optimera sin elanvändning, genom att exempelvis välja att ha flest apparater igång när effektuttaget är som lägst.

Vilka elbilsladdare fungerar med Perific?

Alla elbilsladdare har potential att fungera med Perific. I dag effektstyr vi elbilsladdare från många leverantörer runtom i Europa. Bland annat effektstyr vi några av de största, såsom Zaptec, Charge Amps och Easee.

Vi integrerar ständigt med nya samarbetspartners och lägger till nya integrationer kontinuerligt. Spana in vår sida Integrationer för att se vad som är aktuellt just nu.

Integrationer
Product info

Våra produkter

Våra produkter är avancerade lösningar för dynamisk effektstyrning av större elförbrukare, exempelvis laddboxar. Alla våra produkter ger dig avancerad, automatisk effektstyrning och möjlighet att optimera din elanvändning.

PRODUKTER

Monitor

Monitor för smart effektstyrning och effektmätning.

PRODUKTER

One

One för effektstyrning via elmätaren.

Lyssna på vår podcast

Nyfiken på vad Perific kan göra för er BRF? Lyssna på vår podcast där vi intervjuar grundare och CTO Tomas Öquist om vad Perific innebär för din bostadsrättsförening eller samfällighet.

Frågor och svar

Några av våra vanligaste frågor och svar gällande Perific hittar du i vår FAQ

Till FAQ

shape

Huvudkontoret/Växel

08-564 860 60

C/O Perific Technologies AB
Norgegatan 2, 164 32 Kista

Ring huvudkontoret
shape
shape

E-post

info@perific.com

Maila oss
shape