Meny

Enegic logo
BRF

En grönare bostadsrättsförening

Enegics produkter för avancerad effektmätning och effektstyrning hjälper inte bara din BRF att spara pengar utan gör den också grönare.

En bättre BRF med Enegic

Har ni en bostadsrättsförening med elbilsladdning? Då är det aktuellt att också installera Enegic.

Med Enegic optimerar ni bostadsrättsföreningens elanvändning, får en säkrare och mer effektiv elbilsladdning samt sänker de totala elkostnaderna.

Full koll på elanvändningen

Med Enegic samlar du in avancerad effektdata om fastighetens elanvändning och identifierar enkelt KPI:er för att optimera elanvändningen.

Automatisk lastbalansering till elbilen

Enegic innebär automatisk effektstyrning för din fastighet. Vi kommunicerar direkt med laddboxarna i föreningen och anpassar elbilsladdningen utifrån tillgänglig effekt.

Skydda huvudsäkringen

Med Enegic skyddar du fastighetens huvudsäkring och undviker att den löser ut.

Realtidsdata

All data samlas in och presenteras i realtid, så att ni får all nödvändig information direkt.

Solceller

Enegic mäter solproduktion i er fastighet och presenterar all data i separata grafer, så att du har full kontroll över din fastighet.

Display för all data

Engagera föreningsmedlemmarna genom att visa all eldata i realtid i lobbyn. Jämför dagens effektuttag gentemot igår och se hur mycket el fastigheten producerar genom solcellerna.

Oberoende

Enegic är oberoende, vilket innebär att fastigheten inte behöver ett specifikt elhandelsavtal för att kunna använda våra produkter.

Effektavgifter/Effekttariffer i BRF

Innan år 2027 kommer alla elnätsföretag att ha infört effektavgifter. Det innebär att din bostadsrättsförening får en högre elräkning om fastigheten använt mycket el under vissa timmar. Snart kommer Enegic att kunna hjälpa dig att hålla kostnaderna för effektavgifter nere.

Marknadens bästa support

Vi finns tillgängliga över telefon för dig som slutkund och till alla våra installatörspartners.

Varför Enegic till er BRF?

Med Enegic får ni både en säker elbilsladdning i er bostadsrättsförening och möjligheten att spara pengar genom optimerad elanvändning.

Här är några av fördelarna med Enegic:

  • Du behöver inte byta elavtal – Enegic är oberoende och fungerar med alla elavtal

  • Fungerar i alla fastigheter

  • Automatisk effektstyrning

  • Avancerad effektmätning

  • Data i realtid

Miljövänlig BRF utan ansträngning

Med Enegic installerad får ni automatisk effektstyrning samtidigt som ni jobbar mot ett grönare Europa – helt utan ansträngning.

Effektstyrning innebär nämligen att effektkurvan jämnas ut och att elnäten slipper onödig press. I förlängningen betyder det ett stabilare elnät och därmed stabilare elleverans.

Effektavgift i BRF

Innan årsskiftet 2026/2027 kommer alla elnätsföretag ha infört effektavgifter på elräkningen – och i flera bostadsrättsföreningar är dessa effekttariffer redan aktuella. Eftersom effektavgifter innebär att det tillkommer en kostnad om fastigheten använder mycket el under specifika timmar kan det innebära extra höga elräkningar för större fastigheter.

För bostadsrättsföreningar finns det därför risk att effektavgifterna har stor negativ inverkan på föreningens ekonomi. Det här kommer Enegic kunna hjälpa er med.

Enegic utvecklar nämligen just nu en funktion som kommer att hjälpa bostadsrättsföreningar undvika höga effektavgifter. Håll utkik på hemsidan för att vara bland de första att ta del av den nya funktionen!

Enegic och effektavgifter för bostadsrättsföreningar.

Skapa engagemang bland medlemmarna

Skapa engagemang och mervärde för alla medlemmar i bostadsrättsföreningen genom att låta dem vara en del av lösningen på problemet med effektbristen.

Genom att visa data i realtid gällande fastighetens effektuttag och effektproduktion (om ni har solcellspaneler installerade) får medlemmarna värdefull information om hur fastigheten fungerar. Det ger dem också möjlighet att själva optimera sin elanvändning, genom att exempelvis välja att ha flest apparater igång när effektuttaget är som lägst.

Enegic

Med Enegic får ni alltså en komplett lösning för säker elbilsladdning och automatisk effektstyrning, samtidigt som ni kan spara pengar och maximerar er fastighets energieffektivitet.

Vår gröna lösning gör er till en grönare bostadsrättsförening.

Vilka elbilsladdare fungerar med Enegic?

Alla elbilsladdare har potential att fungera med Enegic. I dag effektstyr vi elbilsladdare från många leverantörer runtom i Europa. Bland annat effektstyr vi några av de största, såsom Zaptec, Charge Amps och Easee.

Vi integrerar ständigt med nya samarbetspartners och lägger till nya integrationer kontinuerligt. Spana in vår sida Integrationer för att se vad som är aktuellt just nu.

Integrationer
Product info

Våra produkter

Våra produkter är avancerade lösningar för dynamisk effektstyrning av större elförbrukare, exempelvis laddboxar. Alla våra produkter ger dig avancerad, automatisk effektstyrning och möjlighet att optimera din elanvändning.

PRODUKTER

Enegic Monitor

Enegic Monitor för smart effektstyrning och effektmätning.

PRODUKTER

Enegic Monitor one

Enegic Monitor one för effektstyrning via elmätaren.

Lyssna på vår podcast

Nyfiken på vad Enegic kan göra för er BRF? Lyssna på vår podcast där vi intervjuar grundare och CTO Tomas Öquist om vad Enegic innebär för din bostadsrättsförening eller samfällighet.

Frågor och svar

Några av våra vanligaste frågor och svar gällande Enegic hittar du i vår FAQ

Till FAQ

shape

Huvudkontoret/Växel

08-564 860 60

C/O Perific Technologies AB
Norgegatan 2, 164 32 Kista

Ring huvudkontoret
shape
shape

E-post

info@enegic.com

Maila oss
shape