Meny

Enegic logo

Dynamisk effektstyrning för Charge Amps laddboxar

Enegic Monitor är fullt kompatibel med alla laddboxar från Charge Amps. Sänk dina elkostnader genom dynamisk effektstyrning av din laddbox från Charge amps med Enegic.

Enegic för Charge Amps laddboxar

Enegics lastbalansering för Charge Amps laddboxar:

Alla fastigheter

Effektstyrning av din laddbox från Charge Amps i fastigheter mellan 16A upp till 2500A.

Enkel installation

Enegic installeras i samband med installation av din laddare från Charge Amps.

Flerpunktsmätning

Alla fastigheter är unika, därför är Enegic Monitor en dynamisk produkt designad för flerpunktsmätning.

Dynamisk effektstyrning för Charge Amps laddboxar

En av de största effektförbrukarna i moderna hem är i dag laddboxen till elbilen, därför har vi integrerat Enegic med bland annat Charge Amps laddboxar, Charge Amps Halo, Charge Amps Aura och Charge Amps Dawn.

Vad är Enegic Monitor?

Enegic Monitor är en avancerad lösning för dynamisk lastbalansering, eller effektstyrning som det också kallas, för större effektförbrukare.

Enegic mäter fastighetens effektuttag och rapporterar de insamlade värdena till Charge Amps, på så sätt kan Charge Amps utnyttja informationen till att jämna ut effektkurvan.

Genom att mäta och övervaka effektuttaget i fastigheten skyddar du också huvudsäkringen från onödigt höga effektnivåer.

Fungerar i alla fastigheter

Fungerar i alla fastigheter Enegics lösning fungerar i alla typer av fastigheter – allt från små fastigheter på 16A till större fastigheter på 2500A. Dessutom är Enegic specifikt utformad för att fungera oavsett om du har en ny eller gammal elmätare, vilket gör Enegic unik i sitt slag.

Enegics data skickas till Amp Guard

Enegic läser av och rapporterar effektförbrukningen i realtid för din fastighet. Det momentana effektvärdet rapporteras till Charge Amps mjukvara Amp Guard som därefter har möjlighet att använda informationen för att göra det bästa tänkbara med effektutrymmet.

På så vis kan höga effekttoppar undvikas och du kan därmed sänka dina elkostnader.

Vad är skillnaden mellan Amp Guard och Enegic Monitor?

Charge Amps egen lösning för att samla in det momentana effektvärdet kallas Amp Guard. Enegic Monitor är ett avancerat alternativ för insamling av mätvärden. Enegic Monitor mäter fastighetens effektuttag mer korrekt än andra lösningar på marknaden i dag. Det beror på att Enegic Monitor använder sig av ett avancerat system för mätning av effektvärden.

Få information om fastighetens effektuttag och sänk elkostnaderna

Enegic läser av och rapporterar effektförbrukningen samt energiförbrukningen i realtid för din fastighet. För att du ska få en så komplett bild som möjligt av fastighetens effektuttag läser Enegic av effektförbrukningen per fas.

Enegic har därmed möjlighet att kontrollera och modifiera värden för hierarkisk mätning, vilket i praktiken innebär att Enegic läser av effektvärdet vid varje flaskhals i fastighetens elarkitektur.

Genom de värden som Enegic rapporterar kan effektuttaget optimeras, vilket i slutändan innebär att du kan sänka dina elkostnader.

Enegic som multirapportör

Enegics fungerar även som multirapportör. I en fastighet där flera laddboxar finns innebär det att Enegic Monitor samlar all data från alla laddboxar i ett och samma system. Därifrån kan Enegic sedan effektstyra alla laddboxar baserat på den data som samlats in. Det är den mest avancerade lösningen i dag.

Andra lösningar på marknaden effektstyr ofta en laddbox isolerat från eventuellt andra laddboxar. Men genom att, som Enegic, styra alla laddboxar från en central enhet kan effektutrymmet optimeras ytterligare, vilket i slutändan kan sänka dina elkostnader.

Med andra ord kan vi exempelvis sätta upp en Enegic och samtidigt effektstyra tio laddboxar.

Vad innebär Enegics effektstyrning för Charge Amps laddboxar?

Enegics effektstyrning för Charge Amps laddboxar innebär att vi rapporterar det momentana effektvärdet till Charge Amps, så att laddningen av elbilen kan optimeras.

På så sätt kan du sänka dina elkostnader och maximera din elanvändning.

Vad Enegic gillar med Charge Amps laddboxar

Kompetent lastbalanseringsalgoritm i molnet.

Bra grundläggande funktionalitet.

Patentsökta lösningar för nya laddboxen Charge Amps Dawn

Svensk support

Hur installerar man Enegic för effektstyrning av Charge Amps laddboxar?

Enegic Monitor installeras tillsammans med din laddbox. Ofta sker det i samband med själva installationen av din laddbox, men det är också möjligt att installera Enegic retroaktivt.

Rent tekniskt häktar man på våra sensorer runt fastighetens inkommande elledningar: L1, L2 och L3. Man gör detta så nära inkommande central som möjligt. Därefter installeras Enegics effektstyrning utifrån Enegics riktlinjer och checklista.

Installationen genomförs normalt sett av en certifierad elektriker.

Om du har fler frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support som sitter på vårt huvudkontor i Stockholm.

shape

Telefon

08-367723

Ring oss
shape
shape

E-post

support@enegic.com

Mejla oss
shape

Vanliga frågor om Charge Amps effektstyrning

Questionmark icon

Hur kommunicerar Enegic Monitor med Charge Amps laddare?

Vad finns det för krav för att Enegic Monitor ska fungera och kunna skicka effektvärden till laddboxen av märket Charge amps?

Jag har redan en laddbox från Charge Amps, kan jag installera Enegic ändå?

Fungerar Enegic i min fastighet?