Meny

Enegic logo
INTEGRATIONER

Dynamisk effektstyrning för amina

Enegics integration med amina är en av våra mest avancerade integrationer. Få en högupplöst bild av din fastighets effektuttag och sänk dina elkostnader genom dynamisk effektstyrning.

Enegic och amina

Enegics dynamiska effektstyrning för amina:

Avancerad app

Få en högupplöst bild av din fastighets effektuttag direkt i appen.

Allt i ett

Avancerad effektstyrning, prisanpassad laddning och mätning av solproduktion är några fördelar med Enegic.

Enegic installeras och konfigureras enkelt.

Enkel installation

Enegic installeras i samband med din laddare från Amina.

STYRNING AMINA

Hub

Styrning av amina S.

INFO

Lastbalansering

Lär dig mer om lastbalansering.

Fungerar i alla fastigheter

Enegics lösning fungerar i alla typer av fastigheter – allt från små privata fastigheter på 16A till större fastigheter och fastighetsbestånd med flera huskroppar, upp till 2,5kA. Dessutom är Enegic specifikt utformad för att fungera oavsett om du har en ny eller gammal elmätare, vilket gör Enegic unik i sitt slag.

Solar charging with amina and Enegic.

Ladda med sol

Under tider när din solproduktion räcker till både laddning och husets elförbrukning kan elbilen laddas med ren solel. Ställ in hur och när du vill ladda med solel i appen.

Powerlink styr din amina S

Enegic Hub är vår kompletta lösning för styrning av laddboxar. Tillsammans med en mätenhet från Enegic är det här en av våra mest avancerade effektstyrnings- och lastbalanseringslösningar hittills. Kombinationen av Enegic Hub och en Enegic-mätenhet kallar vi därför Powerlink.

Så fungerar Powerlink

En Enegic mäter fastighetens effektuttag i realtid och kommunicerar tillgänglig effekt till Enegic Hub, vilken i sin tur styr och optimerar elbilsaddningen.

Enegic Hub säljs därför tillsammans med antingen Enegic Monitor eller Enegic Monitor one, beroende på vilken lösning som passar fastigheten bäst.

Enegic Monitor lastbalansering.

Vad är Enegic Monitor?

Enegic Monitor och Monitor one är en avancerad lösning för dynamisk lastbalansering, eller effektstyrning som det också kallas, för större effektförbrukare. Tillsammans med Enegic Hub utgör vår lösning en komplett lastbalanseringslösning och styrning av den smidiga laddboxen amina S.

Enegic mäter fastighetens effektuttag och rapporterar de insamlade värdena till Enegic Hub som i sin tur styr laddboxen. På så sätt kan informationen nyttjas till att jämna ut effektkurvan och optimera din elanvändning.

Genom att Enegic mäter och övervakar effektuttaget i fastigheten skyddar du också huvudsäkringen från höga effektnivåer.

Överskådligt i appen

Informationen om fastighetens effektuttag kan du se i Enegics app. Här finns all information om fastighetens effektuttag samt energiförbrukning. Det är även via appen som du effektstyr fastigheten. I appen kan du också välja att se historik över fastighetens effektuttag – allt från dagar, till månader och år.

Enegic app och effektstyrning.

Prisanpassad laddning

För dig som har ett elavtal med timpris finns funktionen Prisanpassad laddning. Det är precis som det låter: En funktion som laddar din elbil baserat på lägst elpriser - helt automatiskt.

Enegic och elbilsladdning.

Få information om fastighetens effektuttag och sänk elkostnaderna

Enegic läser av och rapporterar effektförbrukningen samt energiförbrukningen i realtid för din fastighet. För att du ska få en så komplett bild som möjligt av fastighetens effektuttag läser Enegic av effektförbrukningen per fas.

Genom att få en överskådlig bild av fastighetens momentana effektuttag kan du undvika de högsta effekttopparna. Data kan visas separat för varje fas.

Det innebär att du på ett tydligt och överskådligt sätt kan få information samt övervaka ditt effektuttag i ditt fritidshus, villa, fastighetsbestånd eller i din bostadsrättsförening.

Genom de värden som Enegic rapporterar kan effektuttaget optimeras, vilket i slutändan innebär att du kan sänka dina elkostnader.

Enegics effektstyrning för amina innebär exempelvis

Enegics effektstyrning för amina innebär exempelvis

Optimera elen

Du kan sänka dina elkostnader genom att undvika höga effektuttag.

Huvudsäkring

Enegic balanserar ut effekttopparna och skyddar dina säkringar.

Överskådligt

Du får en överskådlig bild av din fastighets effektuttag och över elbilsladdningen.

OptiCharge

Aktivera vår funktion optiCharge som anpassar din elbilsladdning efter de billigaste priserna på el helt automatiskt.

amina lastbalansering med Enegic.
Enegic är enkel att installera.

Hur installerar man Enegic för effektstyrning av aminas laddboxar?

Enegic Monitor installeras tillsammans med din laddbox från amina. En Enegic installeras vid elcentralen, och en Enegic Hub installeras i närheten av din amina S.

Rent tekniskt häktar man på våra sensorer runt fastighetens inkommande elledningar: L1, L2 och L3. Man gör detta så nära inkommande central som möjligt. Därefter installeras Enegics effektstyrning utifrån Enegics riktlinjer och checklista. Enegic one ger också möjlighet till mätning via P1/RJ12.

Installationen genomförs normalt sett av en certifierad elektriker.

Om du har fler frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support som sitter på vårt huvudkontor i Stockholm.

shape

Telefon

08-564 860 60

Ring oss
shape
shape

E-post

support@enegic.com

Maila oss
shape