Meny

Enegic logo
NYHETER

Charge Control

Uppskattad lästid: 4 min

Appversion 3.6.4 och senare versioner innebär en förbättrad upplevelse för dig som användare. Med vår nya vy Charge Control får du en detaljerad översikt gällande din anläggning. Här har du också möjlighet att anpassa elbilsladdningen för din anläggning.

Charge Control ger dig full kontroll och möjlighet att anpassa din anläggning. Anpassad laddning innebär, precis som det låter, att du ställer in din laddning på sättet du vill. I dagsläget kan du välja på att sätta ett Enkelt schema eller använda dig av automatiskt reglerad laddning i och med lanseringen av vår senaste innovation optiCharge.

Charge Control för Enegic och Easee.

Nytt, fräscht utseende

I och med den senaste uppdateringen av appen lanserar vi nu extra funktionalitet med ett nytt, fräscht utseende i Översikten. Med den nya vyn Charge Control får du full kontroll på din anpassade laddning.

Här visas detaljerad information om din laddning. Informationen gäller för alla laddboxar i din anläggning. Du kan även anpassa din laddning i din anläggning efter dina behov och önskemål – allt för en förbättrad laddningsupplevelse.

En förbättrad laddningsupplevelse med Anpassad laddning

Anpassad laddning innebär anpassad laddning efter vad som passar dig bäst. Med vår senaste lansering av smart laddning, optiCharge, har du nu två sätt att välja att ladda på.

Välj på optiCharge, som anpassar laddningen automatisk efter de bästa timpriserna på el, eller Enkelt schema, som endast laddar din bil under valda tidsintervaller på dygnet.

Notera! För dig med laddbox från Easee rekommenderar vi att du avaktiverar Easees schema för att undvika konflikter mellan laddningsinställningarna.

I båda fallen gäller Anpassad laddning för alla laddboxar i din anläggning. Det betyder att om du har tre laddboxar och ställer in Anpassad laddning -> optiCharge så kommer alla tre laddboxar att styras efter optiCharge.

Allt samlat på ett och samma ställe med Charge Control

I tidigare versioner av appen har information om din elbilsladdning varit uppdelad på olika platser. I och med Charge Control får du en tydligare överblick – eftersom allt är samlat på ett och samma ställe.

Charge Control detaljerad vy från Enegic.

Med Charge Control ställer du in anpassad laddning samtidigt som du får detaljerad information om din aktiva laddning för alla laddboxar i din anläggning.

Hur får jag effektstyrning med Anpassad laddning?

Effektstyrning ingår självklart i alla varianter av Anpassad laddning. Det gäller oavsett om du vill ha automatisk laddning med optiCharge eller om du vill ställa in tydliga scheman med Enkelt schema.

Publicerad Apr 05, 2023

Uppdaterad Apr 13, 2023

Relaterade artiklar

ARTIKEL
APR 13, 2023

optiCharge lanseras till Charge Amps

Nu lanseras Enegics optiCharge till Charge Amps.

ARTIKEL
FEB 20, 2023

optiCharge lanseras till Zaptecs laddboxar

optiCharge är ett automatiserat system för elbilsladdning.

ARTIKEL
DEC 10, 2021

Max Söderberg Järfälla Energi

Järfälla Energi är en av Stockholms större installatörer

ARTIKEL
DEC 23, 2022

Enegic i dag och i framtiden - Intervju med Gustav Dafnäs

Intervju med vd Gustav Dafnäs om Enegics framtidsvision.