Meny

Enegic logo
NYHETER

Easee får försäljningsförbud – hur påverkas Enegic?

Uppskattad lästid: 2 min

Elsäkerhetsverket har den 15 mars 2023 gått ut med att laddboxar från tillverkaren Easee får försäljningsförbud. Beslutet baseras på att en godkänd jordfelsbrytarlösning saknas, skriver Elsäkerhetsverket.

Enegic har under ett antal år tillbaka haft privilegiet att jobba med, samt utvärdera, ett stort antal laddboxar och laddboxvarumärken. Vår uppfattning är att Easee alltid har varit en innovativ tillverkare inom marknaden för elbilsladdning.

Den här artikeln riktar sig till dig som har Enegic lastbalansering till din Easee laddbox. Läs mer för att ta reda på hur du påverkas av försäljningsförbudet.

Enegic styrning av laddbox.

Hur du påverkas om du har Enegic och Easee

Om du just nu har Enegics lastbalansering till din Easee laddbox kan vi meddela att den kommer att fungera precis som vanligt.

Enegic påverkas inte av beslutet om försäljningsförbud. Anledningen är att Enegic endast sköter lastbalanseringen till laddboxarna från Easee och därför inte har någonting med själva boxen att göra.


Vad gör Enegic?

Enegic erbjuder avancerad effektstyrning samt effektmätning till alla typer av fastigheter. Det betyder att vi optimerar fastighetens effektuttag genom att effektstyra större effektförbrukare – och elbilsladdare är en av våra största effektförbrukare i dag. Enegic placeras av en installatör i elcentralen där systemet läser av och samlar in data om fastighetens effektuttag i realtid.

Enegic sitter alltså inte i själva laddboxen.

När du laddar elbilen med din laddbox från Easee rapporterar Enegic det tillgängliga effektuttrymmet till laddboxen. På så vis undviker du att ladda bilen när effektuttaget redan är högt i fastigheten.

Läs mer om våra produkter och vad vi gör här: Om Oss

Om du har vidare frågor gällande din Easee laddbox och hur du påverkas hänvisar vi till Easee: Besök Easee support här

Uppdaterades senast 15 mars 2023, vi uppdaterar löpande.

Publicerad Mar 15, 2023

Relaterade artiklar

ARTIKEL
APR 13, 2023

optiCharge lanseras till Charge Amps

Nu lanseras Enegics optiCharge till Charge Amps.

ARTIKEL
FEB 20, 2023

optiCharge lanseras till Zaptecs laddboxar

optiCharge är ett automatiserat system för elbilsladdning.

ARTIKEL
DEC 10, 2021

Max Söderberg Järfälla Energi

Järfälla Energi är en av Stockholms större installatörer

ARTIKEL
NOV 26, 2021

Statisk eller dynamisk lastbalansering?

Skillnaden mellan statisk och dynamisk lastbalansering